Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!

Οι γιγάντιες διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, οι μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών, δεν ήταν μόνο μια έκρηξη ταξικής οργής και αγανάκτησης για την πιο βάρβαρη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα μεταπολεμικά. Ο λαός, οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους έδειξαν ότι μπορούν να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής στην αντιδραστική, αντεργατική συμφωνία κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ-κεφαλαίου, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την τρομοκρατία της ανεργίας και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, την ιδιότυπη «κατάσταση πολιορκίας» και κατάλυσης ακόμη και των πιο στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών και προσχημάτων της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Πρόκειται για μια απ’ τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, την οποία η κυβέρνηση προσπάθησε να διαλύσει με κάθε τρόπο.
Σε αυτό το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής και αντίστασης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει πια απομείνει: την ανοιχτή και βίαιη καταστολή, τους τόνους χημικών, την αξιοποίηση κάθε είδους πολιτικής και ασφαλίτικης προβοκάτσιας, την αξιοποίηση ενεργειών ατομικής και τυφλής βίας που εκδηλώνονται έξω και πέρα από τη δράση του μαζικού κινήματος, τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε κατεχόμενη ζώνη από την αστυνομία, την επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
Παρακρατικοί μηχανισμοί που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με σκοπό την κατασυκοφάντηση και το προβοκάρισμα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, αυτή την φορά ξεπέρασαν κάθε όριο και η ανεξέλεγκτη δράση τους κατέληξε στο θάνατο 3 εργαζόμενων από το κάψιμο μιας τράπεζας. Τέτοια γεγονότα μόνο οργή προκαλούν στο μαζικό κίνημα που προφανώς πρέπει να αποδοκιμάσει και να περιθωριοποιήσει τέτοιες ενέργειες και πρακτικές. Όποιοι κι αν είναι οι φυσικοί αυτουργοί αυτής της ενέργειας είναι προβοκάτορες, εχθροί των εργαζόμενων και του λαϊκού κινήματος. Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ενέργειας είναι η εργοδοσία, που εκβιαστικά κρατούσε τους εργαζόμενους στην τράπεζα προκειμένου να μη χάσει ούτε ευρώ απ’ τα υπέρογκα κέρδη της, και η κυβέρνηση που επιβάλει έναν εργασιακό μεσαίωνα, μια ιδιότυπη μορφή χούντας από την ΕΕ και το ΔΝΤ και που επιδιώκει με κάθε τρόπο να διαλύσει τους συλλογικούς αγώνες, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Είναι αυτοί που δολοφονούν τους εργαζόμενους στα εργατικά «ατυχήματα», τους διαδηλωτές στις πορείες και τους μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα αστυνομικά τμήματα, είναι αυτοί που δολοφονούν καθημερινά τα δικαιώματά μας σε παιδεία και εργασία, αυτοί δε δίνουν καμιά αξία στην ανθρώπινη ζωή!
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τους αδικοχαμένους εργαζόμενους για να αποσπάσει κοινωνική και εθνική συναίνεση, ώστε να μπορεί να προωθήσει περαιτέρω την αντιλαϊκή του πολιτική. Το ΛΑ.Ο.Σ. και η Ν.Δ. επιδίδονται σε όργιο προβοκάτσιας και λασπολογίας κατά της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και απεργοί πάλευαν για το μέλλον όλου του κόσμου της εργασίας, άρα και για τους εργαζόμενους της MARFIN. Αυτοί είναι που θλίβονται πραγματικά για το τραγικό γεγονός, και όχι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ οι οποίοι κρυφοχαίρονται για το γεγονός που αμαύρωσε την απεργία και το χρησιμοποιούν για να βάλουν ταφόπλακα στον αγώνα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχίσει μέχρι το τέλος. Προς τιμή των νεκρών της MARFIN, προς τιμή όλων των νεκρών εργατών των μεγάλων εργατικών κινημάτων, οι οποίοι διεκδικούσαν μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον. Πρέπει να παλέψουμε για την υπεράσπιση των αιματοβαμμένων κατακτήσεων και για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην παιδεία, την εργασία και την ζωή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!
ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: