Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Φασιστοειδή μαχαίρωσαν φοιτητή στο Φυσικό

Με αφορμή την άναδρη επίθεση μελών της ακροδεξιάς συμμορίας ηλιθίων " Χρυσή Αυγή " σε μεταπτυχιακό φοιτητή του Φυσικού , το ΔΣ του συλλόγου μας κατέληξε στο ακόλουθο κείμενο,που πρότεινε η ΑΕΠ-ΕΑΑΚ . Η κυβερνητική ΔΑΠ δεν το υπέγραψε, επειδή υπάρχει αναφορά στις πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ ...




Η Τρομοκρατία δε θα περάσει!


Για μια ακόμη φορά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής «έδρασαν». Μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης έκαναν την εμφάνισή τους την Τετάρτη 24/10 στο χώρο του Φυσικού της Αθήνας. Εξοπλισμένοι με κράνη, ρόπαλα και μαχαίρια και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο κύριος όγκος των φοιτητών εκέινη την στιγμή βρισκόταν στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους, πέταξαν φέιγ βολάν που καλούσαν στη φασιστική σύναξη που φέρει το όνομα «γιορτή νεολαίας». (Για αυτή δε τη «γιορτή» είναι καθαρή η κάλυψη από την πλευρά της κυβέρνησης με βάση το γεγονος ότι σε αυτήν τη συμμορία δολοφόνων δίνεται η άδεια για την διοργάνωση της «Γιορτής» Μίσους στο πάρκο Αστυνομίας στις 27-10). Αφού τράπηκαν σε φυγή από το αμφιθέατρο της γενικής συνέλευσης, βρήκαν μόνο του τον μεταπτυχιακό φοιτητή Κ.Δ. Του επιτέθηκαν άνανδρα, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν στο πόδι.
Τέτοια φαινόμενα αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων φοιτητών, αλλά και συνολικά της νεολαίας και των εργαζομενων και στην ουσία υποστηρίζουν το «έργο» της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι εντεταλμένοι τραμπούκοι, μπροστά στον νέο γύρο αναμέτρησης του φοιτητικού κινήματος με την κυβερνητική πολιτική, θέλουν να σπείρουν τον φόβο. Είναι συνέχεια των επιθέσεων των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις, των στοχοποιήσεων αγωνιστών και πολιτικών χώρων. Τώρα μάλιστα που οι εντεταλμένοι τραμπούκοι νιώθουν ότι εκπροσωπούνται και πολιτικά στο Ελληνικό κοινοβούλιο από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, φαίνεται να χαίρουν ακόμη μεγαλύτερης ασυλίας. Από την άλλη, αποδεικνύεται με το πιο τρανό τρόπο από ποιους κινδυνέυει το πανεπιστημιακό Άσυλο. Από αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βάζουν στο στόχαστρο τους αγώνες.

Δεν τρομοκρατούμαστε-δεν σκύβουμε το κεφάλι. Όλοι οι σύλλογοι, όλα τα σωματεία, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του γεγονότος. Το γεγονός αυτό να φτάσει σε όλο τον λαό. Να δυναμώσει το μέτωπο που θα παλέυει για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας σε παδεία–εργασία-δημοκρατία σε σύγκρουση με τις επιλογές της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Για να υπερασπιστούμε τις λαϊκές ελευθερίες κόντρα στον κοινωνικό μεσαίωνα που προωθείται σε όλα τα επίπεδα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι σύντομα θα προχωρήσουν σε συνέντευξη τύπου για το γεγονός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

nazis follow your leader and kill yourself