Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Απο δω και πέρα ...

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ , ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..
ΠΑΝΕΥΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ..


Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που οι χιλιαδες των αγωνιζόμενων φοιτητών έστελναν το μήνυμα του αγώνα σε ολόκληρη την κοινωνία. Από τότε που με απεργίες και καταλήψεις σε σχολεία και σχολές κλονίστηκε ολόκληρη η αστική πολιτική και μπλοκάρίστηκαν μεγαλόπνοα σχέδια του κεφαλαίου.
Ενα μηνα μολις μετα την εναρξη του ακαδημαικου ετους κάποια πρώτα σκιρτήματα ενός νέου γύρου κοινωνικής αναμέτρησης κάνουν την εμφάνιση τους. Στα σχολεια 300 και πλεον μαθητικες καταληψεις ,πρωτοτοκος γιος του φοιτητικου κινηματος που γιγαντωθηκε τα 2 προηγουμενα χρονια που εκφραζουν μια γενικοτερη ριζοσπαστικοποιηση της νεολαιας...Στις σχολες, τα αμφιθεατρα που περισυ καταδικαστηκε ο νομος πλαισιο ,το αρθρο 16 αλλα και ολοκληρη η αντιδραστικη εκπαιδευτικη αναδιαρθρωση, γεμιζουν ξανα .
Την ιδια στιγμη η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός παιδείας Ε. Στυλιανίδης δηλώνουν πως θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία. Οι όποιες κινήσεις προσωρινού παγώματος κάποιων ρυθμίσεων του νόμου- πλαίσιο, η έναρξη ενός νέου κύκλου «διαλόγου» και η «ελαστική» εφαρμογή του δεν πρέπει να εκληφθούν ως ενδείξεις μιας άλλης πολιτικής αλλά ως προσπάθεια εφαρμογής της ίδιας αποπροσανατολίζοντας το φοιτητικό κίνημα. Φαίνεται ότι αισθάνεται τον κίνδυνο μιας νέας έκρηξης φοιτητικών αγώνων αν επιχειρήσει με ενιαίο τρόπο μια συνολική εφαρμογή του. Την ίδια στιγμή σε συγκλήτους και τμήματα σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην επαρχία συζητιούνται τα βασικά σημεία του νόμου και – όπου δεν μπλοκάρονται από φοιτητικές κινητοποιήσεις- υλοποιούνται πλευρές του. Προσπαθεί να αποδυναμώσει το φοιτητικό κίνημα με μια τμηματική και σταδιακή εφαρμογή του νόμου προσπαθώντας να μην το βρει και πάλι οργανωμένο ειδικά μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που προετοιμάζει στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει παράλληλα με το μπλοκάρισμα σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου πλαίσιο να παλεύει αταλάντευτα για το βασικό του στόχο, δηλαδή τη συνολική απόσυρση- κατάργηση του νόμου κρατώντας πάντοτε το κεντρικό επίπεδο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο και όχι μόνο με το αντιδραστικό μπλοκ εντός των σχολών.
Θα βρεθούμε ξανά μπροστά τους με ένα νέο γύρο συνελεύσεων- καταλήψεων- διαδηλώσεων αλλά και με μια νέα σύνδεση με τους αγώνες των εργαζομένων( εναντια στην ανασφαλιστη εργασια,την ελαστικοποιηση του ωραριου, την καταργηση της μονιμοτητας) και της υπόλοιπης νεολαίας, με βασικό στόχο την ανατροπή του νόμου, αλλά και συνολικά της ανιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Θα βρεθούμε ξανά μπροστά τους με ένα φοιτητικο κινημα που θα αγκαλιάζεται από την κοινωνία και θα αγκαλιάζει όλες τις τάσεις αμφισβήτησης και αγώνα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝΟ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ..........
ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: