Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Ολοι στις 3ήμερες εκδηλώσεις για τα 34 χρόνια από τη εξέγερση του πολυτεχνείου

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ....

Τριαντα τέσσερα χρόνια μετά και το φάντασμα της εξέγερσης του Νοέμβρη που εξακολουθεί να εμπνέει την νεολαία , αποτελεί την απόδειξη οτι όταν η νεολαία και οι εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους μπουρούν να νικούν. 34 χρόνια μετά και το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποτελεί εφαλτήριο για τις σύγχρονες διεκδικήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας και παραμένει επίκαιρο.

34 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ...
34 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡYΘΜΙΣΤΩΝ



• ΠΑΙΔΕΙΑ Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και υπο τις επιταγές της ΕΕ σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης με στόχο την πλήρη υπαγωγή της παιδείας στις ανάγκες του κεφαλαίου και της αγοράς. Με το νόμο πλαίσιο ,που θωρακίζει τις επιχειρηματικές λειτουργίες του πανεπιστημίου ,της όξυνσης των ταξικών φραγμών , της κατάργησης του ασύλου…Με την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων..Την αναγνώριση των ΚΕΣ… Στόχο έχουν τη δημιουργία αποφοίτων – αυριανων εργαζόμενων ευέλικτων ,αναλώσιμων ,πειθαρχημένων ,επανακαταρτίσιμων ,χωρις συλλογικά δικαιώματα.


• ΕΡΓΑΣΙΑ Με την αλλαγή του ασφαλιστικού, τον προυπολογισμό της λιτότητας ,την ελαστική απασχόληση, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας , την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης , την μείωση των συντάξεων...Μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα στην νέα γενιά , την δικία μας η οποία εντάσσεται στην παραγώγη με τους χειρότερους όρους και θα ζήσει τις αλλάγες στην ολοτητά τους..


• ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νέοι μηχανισμοί καταστολης , τρομονόμοι , απαγορεύσεις διαδηλώσεων και απεργιών. Κάμερες, παρακολουθήσεις – βιντεοσκοπήσεις και συλλήψεις διαδηλωτών , μαθητοδικεία και διώξεις αγωνιστών. Τότε αστυνομία , εξορίες , φακελώματα και πιστοποιητικά φρονημάτων τώρα ΜΑΤ, ποινικοποίηση των αγώνων , «ανασύσταση του σπουδαστικού της ασφάλειας». Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να καταστείλουν τις νέες αντιστάσεις που γενιούνται , τα κινήματα που παλεύουν για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής .





Τριαντα τεσσερα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η νεολαία για να υπερασπιστει και να διευρύνει τα δικαιώματα της σε παιδεία – εργασία -δημοκρατία δεν έχει άλλο δρόμο να βαδίσει απο το ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ!

Το φοιτητικό κίνημα πάνω απο ενάμιση χρόνο τώρα στους δρόμους του αγώνα δίνει μαθήματα ανυποχώρητης πάλης , συλλογικού και νικηφόρου αγώνα. Οι κινητοποιήσεις μας το προηγούμενο διάστημα κατάφεραν μεγάλες νίκες αποδυκνείοντας πως οι αγώνες στο σήμερα μπορούν να νικουν , ξαφνιάζοντας όλους εκείνους που ήθελαν την γενιά μας απολίτικη και ενσωματωμένη, και ανοιξαν το δρόμο για το ξέσπασμα νέων νικηφόρων αγώνων. Γνήσιο αποκύημα των κινητοποιήσεων αυτών είναι οι εκατοντάδες μαθητικές καταλήψεις που ξεσπούν η μια μετα την άλλη αποδεικνύοντας μια έντονη ριζοσπαστικοποίηση των νέων.Η επόμενη μέρα βρίσκει το φοιτητικό κίνημα πιο δυνατό, με μεγάλες νίκες στο ενεργητικό του , έτοιμο για ενα τρίτο γύρο κινητοποιησεων..


Πιάνοντας το κόκκινο νήμα που συνδέει το τότε με το τώρα και ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν το Πολυτεχνείο να είναι γιορτη, άχρωμο και άοσμο εμείς προτάσσουμε το Πολυτεχνείο της ανατροπής , το Πολυτεχνείο των γενικών συνελεύσεων , το Πολυτεχνείο των καταληψίων μαθητών , το Πολυτεχνείο της αγωνιζόμενης κοινωνικης πλειοψηφίας .



ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ...
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: