Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11 ΣΤΟ ΑΜΦ 21

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ…
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

…36 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό απέναντι στην αμερικανοκινούμενη χούντα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενάντια στη φασιστική τρομοκρατία και το σύστημα εκμετάλλευσης, το αίτημα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει ανεκπλήρωτο και πιο επίκαιρο παρά ποτέ. 36 χρόνια μετά, η αστική τάξη και οι εκφραστές της προωθούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων.
ΨΩΜΙ- Η μαύρη, ανασφάλιστη και ελαστική εργασία, η εργασιακή περιπλάνηση και το καθεστώς των STAGE που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, παράλληλα με την επιχείρηση διάλυσης του δημοσίου τομέα και τις ιδιωτικοποιήσεις -βλέπε λιμάνια- διαμορφώνουν ένα τελείως διαφορετικό τοπίο στο μέτωπο της εργασίας. Αποτελούν τα αναγκαία μέτρα που χρειάζεται να πάρει το σύστημα για την υπέρβαση τη κρίσης, εις βάρος των εργαζομένων. Ιδιαίτερο στόχο αποτελεί η γενιά των σημερινών αποφοίτων- μελλοντικών εργαζομένων που θα μπει στη παραγωγή και θα βιώσει την εκμετάλλευση με τους χειρότερους όρους.
ΠΑΙΔΕΙΑ- Πιο συγκεκριμένα με το ζήτημα των ΚΕΣ – την de facto αναγνώριση- ίδρυση της τριτοβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα υπό τις Επιταγές της ΕΕ και της συνθήκης της Μπολόνια. Το «πάγωμα» της αδειοδότησης των κολλεγίων όχι μόνο δε σημαίνει απόσυρση τους, αντιθέτως δίνει τη δυνατότητα για μια καλύτερη διαπραγμάτευση των όρων της και της παγίωσης της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία θα φέρει απαξίωση πτυχίων, καταστρατήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα με τη βάση του 10 εισάγουν περαιτέρω οικονομικούς-ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα προωθείται και η εφαρμογή της αξιολόγησης ως διαδικασία που θα περιφρουρήσει και θα βαθύνει την εφαρμογή της αντί-εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Στόχος είναι η δημιουργία πειθαρχημένων εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα, αναλώσιμων, καθώς και η αρχικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας του πανεπιστημίου και η υπαγωγή της εκπαιδευτικής λειτουργίας στους νόμους και τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου. Το σχέδιο αυτό του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση απαιτεί μια συνολική πολιτική επιθετική απάντηση απ’ ο φοιτητικό κίνημα.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στο δρόμο της καταστολής που άνοιξε η ΝΔ και τσακίζει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Προχωράει στην περαιτέρω αυταρχική θωράκιση του κράτους με τη δημιουργία κατεχόμενης ζώνης στα Εξάρχεια από δυνάμεις καταστολής, τα νέα πογκρόμ συλλήψεων κατά των μεταναστών, τα μαθητοδικεία και τις διώξεις των μαθητών, την αστυνόμευση και τις χαφιεδοκάμερες να παρακολουθούν την κοινωνική και πολιτική μας ζωή στους δρόμους της πόλης. Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά βρίσκεται το άσυλο, ακριβώς γιατί αποτελεί εκείνο το λαϊκό κεκτημένο που έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη εργατικών και νεολαιίστικων κινημάτων τις τελευταίες δεκαετίες.
Ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν το Πολυτεχνείο να είναι γιορτή, άχρωμο και άοσμο, ενάντια σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι οι εξεγέρσεις ανήκουν στα μουσεία, ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ και τα πολιτικά της προτάγματα, προτάσσουμε το πολυτεχνείο της ανατροπής, το πολυτεχνείο των συνελεύσεων και των διαδηλώσεων, των καταληψιών φοιτητών και μαθητών, το Πολυτεχνείο της αγωνιζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας για νέους, νικηφόρους αγώνες!.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11 ΩΡΑ 12:00 ΣΤΟ ΑΜΦ 21

Δεν υπάρχουν σχόλια: