Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Φ. Μαθηματικού στις 2-12


Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΗΤΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6/1/2008 από ένστολο ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ., ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της κοινωνικής δυσαρέσκειας και η νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη είναι γεγονός. Αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν η νεολαία. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο... Γιατί η νεολαία στη συντριπτική της πλειοψηφία έχει μπει στο στόχαστρο των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Γιατί όπως λένε και οι ίδιοι, η γενιά μας θα είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της. Έτσι λοιπόν ο περσινός Δεκέμβρης δεν ήταν μια έκρηξη μονάχα απέναντι σε μία δολοφονία ενός νέου, ήταν μια έκρηξη απέναντι στην καθημερινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία, αλλά κι απέναντι στο μέλλον που της ετοιμάζουν. Η νεολαία λοιπόν, έχοντας την πιο «προνομιακή σχέση» με το μέλλον δε θα μπορούσε παρά να είναι πρωταγωνιστής της εξέγερσης...
Στο πρόσωπο του Αλέξη πυροβολείται ολόκληρη η νεολαία: Πυροβολείται στο σχολείο εξεταστικό-κάτεργο, πυροβολείται στο αυταρχικό Πανεπιστήμιο που υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς και βγάζει απόφοιτους χωρίς δικαιώματα στην εργασία, πυροβολείται καθημερινά στους χώρους εργασίας όπου η πλειοψηφία δουλεύει σε καθεστώς απόλυτης εκμετάλλευσης είτε αυτό λέγεται stage, είτε ωρομίσθιοι, είτε επικουρικοί…Και για να μπορέσει η νεολαία να πειθαρχήσει σε αυτό το καθεστώς, οι κυβερνήσεις θωρακίζονται απέναντι της. Περιπολίες αστυνομικών στα Εξάρχεια, προσπάθεια κατάργησης του Ασύλου, δίκες μαθητών που καταλαμβάνουν τα σχολεία, 300 προσαγωγές στην πορεία της 17ης Νοεμβρίου είναι μόνο μερικά παραδείγματα της πολιτικής που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό η ίδια η δολοφονία μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «λάθος» από τη μεριά της ΕΛ.ΑΣ., αν μη τι άλλο όμως το έδαφος ήταν και είναι αρκετά πρόσφορο για τέτοια λάθη.
Γι ΄αυτό και ένα χρόνο μετά και με «νέα» κυβέρνηση τα αιτήματα, οι στόχοι και τα μηνύματα της εξέγερσης του Δεκέμβρη παραμένουν ανολοκλήρωτα. Γιατί μπορεί η κυβέρνηση να άλλαξε, η πολιτική όμως που εφαρμόζει είναι η ίδια με την προηγούμενη σε όλα τα επίπεδα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ εμπαίζει την εργαζόμενη νεολαία στο θέμα των stage, ενώ παράλληλα φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή τον πιο ταξικό προϋπολογισμό της μεταπολίτευσης ετοιμάζοντας μαύρες μέρες για τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Γιατί στην εκπαίδευση ανασυντάσσονται για να διαλύσουν το φοιτητικό κίνημα που αποτέλεσε εμπόδιο για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης της Μπολόνια, του νόμου-πλαίσιο, της αξιολόγησης, της ιδιωτικής Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κι οι ίδιοι θέλουν να προωθήσουν. Γιατί με το νέο εξεταστικό σύστημα, δεν θα απαλλάξουν τους μαθητές από το σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, αντίθετα εντείνουν την υπάρχουσα κατάσταση μεταφέροντας το βάρος σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Γιατί η νέα κυβέρνηση έρχεται ως οδοστρωτήρας των δημοκρατικών ελευθεριών. Δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου και τρομουστερίας προσπαθεί να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις που ξέρει ότι θα υπάρξουν και θα αποτελέσουν εμπόδιο απέναντί στη πολιτική της. Γι’ αυτό και επιχείρησε να αποκλείσει τις κεντρικές σχολές την εβδομάδα που ήταν προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών για το Πολυτεχνείο, καταστρατηγώντας κατάφορα το θεσμό του Ασύλου.
Φέτος λοιπόν, ένα χρόνο μετά την εξέγερση, η νεολαία δεν ξεχνά τον Αλέξη, δεν ξεχνά τους αγώνες της, συνεχίζει στον δρόμο της ανατροπής! Η 6η Δεκέμβρη δεν πρέπει να έχει το χαρακτήρα επετείου μνήμης, αλλά να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξέσπασμα καινούριων αγώνων. Γιατί τώρα που η νέα κυβέρνηση εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα η νεολαία δεν μπορεί να περιμένει, αλλά πρέπει να βγει μαχητικά φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τα αιτήματα και το πνεύμα του Δεκέμβρη, εμπλουτίζοντας τα και τελικά συγκροτώντας ένα πολιτικό κίνημα συνολικής αντιπαράθεσης απέναντι στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ σε εκπαίδευση-εργασία-δημοκρατικά δικαιώματα.
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η παραχώρηση των 33 αδειών λειτουργίας σε ΚΕΣ – παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων 4 μόλις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, αποτέλεσε την τελευταία πράξη της προηγούμενης κυβέρνησης που έδωσε γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης. Το «πάγωμα» και η επανεξέταση των αδειών από τη Διαμαντοπούλου ανοίγει το δρόμο για ένα νέο νόμο, δήθεν πιο σκληρό και «αξιοκρατικό» που θα λειτουργήσει παράλληλα με μία «δημόσια αρχή πιστοποίησης και ελέγχου των κολεγίων». Διαχρονικά συμφωνεί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα επιδιώξει να ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία, η οποία κατεδαφίζει επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Αναγνωρίζεται και παγιώνεται η ιδιωτική εκπαίδευση, δώρο στην οποία αποτέλεσε η βάση του 10, που θα πιέσει τα δημόσια ιδρύματα να λειτουργήσουν με ανάλογο τρόπο. Εντείνει την πολυδιάσπαση της νεολαίας και τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης μέσω της δημιουργίας ενός πλέγματος κατάρτισης – ειδίκευσης, για τη δημιουργία «κατηγοριών» αποφοίτων αλλά και εργαζομένων. Παράλληλα,


προωθείται η εφαρμογή της Αξιολόγησης η διαδικασία περιφρούρησης και βαθέματος της αναδιάρθρωσης. Αξιολόγηση για το κατά πόσο εφαρμόζεται ο νέος νόμος πλαίσιο, οι πιστωτικές μονάδες και ο ατομικός φάκελος προσόντων, για το βαθμό ευθυγράμμισης με τη Μπολόνια και τον ΚΕΧΑΕ, για το κατά πόσο υπάρχει «εύρυθμη» λειτουργία. Σχολές και πτυχία διαφόρων ταχυτήτων αλλά και χρηματοδότησης προβλέπει η αξιολόγηση, είτε με είτε χωρίς «ακαδημαϊκά» κριτήρια. Το νέο αυτό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση απαιτεί μια συνολική πολιτική επιθετική απάντηση από το φοιτητικό κίνημα. Ανοιχτό παραμένει και το μέτωπο του νέου νόμου – πλαίσιο. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα διαμορφώσει ένα «νέο» νέο νόμο, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει τον μεγαλειώδη αγώνα μας, με διορθώσεις στον υπάρχοντα κρατώντας την ουσία του αυταρχικού νόμου των επιχειρηματικών και ανταποδοτικών κριτηρίων λειτουργίας, της καταστολής και της πειθάρχησης του κινήματος, της εντατικοποίησης και του ατομικού δρόμου, της κατάργησης του ασύλου. Ο νέος νόμος για τα ΤΕΙ που ψηφίστηκε εν κρυπτώ μέσα στο καλοκαίρι εισάγει επιχειρηματικά – ανταποδοτικά κριτήρια στη λειτουργία των εργαστηρίων παράλληλα με τη μείωση – κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, βάζει σε βάθος πενταετίας «λουκέτο» στα περιφερειακά ΤΕΙ (λόγω μείωσης των εισακτέων από τη βάση του 10), καταργεί τις συλλογικές διαδικασίες και αυταρχικοποιεί το πλαίσιο λειτουργίας, διευρύνοντας τις δικαιοδοσίες των προέδρων – συμβουλίων των ΤΕΙ. Ταυτόχρονα, οι αλλαγές στο εξεταστικό με τα «7 σημεία» που έθεσε ο Μπαμπινιώτης σκιαγραφούν μία διαφορετική κατάσταση συνολικά για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την ένταση των ταξικών φραγμών, για την περαιτέρω παγίωση και αναβάθμιση του ρόλου της παραπαιδείας αλλά και για την εντατικοποίηση του σύγχρονου σχολείου. Στόχος όλων αυτών των αλλαγών είναι:
- Η δημιουργία ενός νέου τύπου εργαζόμενου που χρειάζεται ο καπιταλισμός. Αυτό μεταφράζεται σε αποφοίτους μίας χρήσης, ελαστικούς και αναλώσιμους, καταρτίσιμους και πειθαρχημένους χωρίς δικαιώματα, στο κυνήγι της επανακατάρτισης και της συλλογής πιστωτικών μονάδων.
- Η κατάργηση επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η απαξίωση και ο κατακερματισμός των πτυχίων, η γενιά των 700.
- Η ιδεολογική πειθάρχηση των εργαζομένων και της νεολαίας, η εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών.
- Η λειτουργία του πανεπιστημίου με επιχειρηματικά – ανταποδοτικά κριτήρια, για να είναι το ίδιο το πανεπιστήμιο προσοδοφόρο.
Στις 12/11 με δηλωδή της η Υπ. Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου εξήγγειλε αλλαγέ στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα προσβλέπει στη κατάργηση της μοριοδότησης των ωρομίσθιων και των αναπληρωτών και των προσλήψεων μέσα από πίνακες αναμονής ώστε να γίνονται ΜΟΝΟ μέσω των εξετάσεων του ΑΣΕΠ (στις οποίες μόνο 1 στους 12 περνάει) Επίσης εισάγει τον θεσμό του «δόκιμου εκπαιδευτικού» σύμφωνα με τον οποίο οι νεοπροσληφθέντες επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα περνάνε μια δοκιμαστική περίοδο 2 ετὠν κάτω από συστηματική αξιολόγηση κατά την οποία αν αποτύχουν ανα πάσα στιγμή μπορούν να απολυθούν. Αυτό οδηγεί σε ενα αέναο κυνήγι επανακατάρτισης και δια βίου μάθησης, εισαγει νέους εξεταστικούς φραγμούς, οδηγεί πολλούς εκπαιδευτικούς στην ανεργία και καταργει οριστικἀ το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλεία. Επίσης συνεχίζει στο δρόμο αποστοίχισης πτυχίου-επαγγελματικών δικαιωμάτων, τον οποίο χάραξε το ΠΑΣΟΚ το ‘98 με το νόμο του Αρσένη για κατάργηση της επετηρίδας και θέσπιση των εξετάσεων του ΑΣΕΠ.
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Το σάρωμα των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η επιβολή και παγίωση της πιο σκληρής καταστολής απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα είναι όρος και προϋπόθεση για την επιβολή και εμπέδωση όλων αυτών των αλλαγών. Ο ευρωτρομονόμος, το ιδιώνυμο για την κουκούλα, η εξοπλιστική ενίσχυση και αναβάθμιση των μονάδων καταστολής και επιτήρησης, η ένταση της παρακολούθησης με τις κάμερες, η ποινικοποίηση της εξύβρισης κατά της αρχής πλάι στην εργοδοτική τρομοκρατία αποτελούν προσπάθεια καταστολής και εξόντωσης των κοινωνικών αγώνων, κάθε αγωνιστικής διάθεσης, κάθε αγωνιζόμενης φωνής αντίστασης Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η περιστολή – κατάργηση του ασύλου, ως εκείνης της λαϊκής κατάκτησης που διαχρονικά πυροδοτεί, αναπτύσσει και προστατεύει τους αγώνες του φοιτητικού, του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος. Σε αντίθεση με το νέο νόμο πλαίσιο που ορίζει το άσυλο για την εκπαίδευση και την έρευνα, κατοχυρώνει τις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος, τις Γενικές Συνελεύσεις και τις μορφές πάλης, αποτελεί τελικά το πολιτικό νεύρο των αγώνων. Γι’ αυτό και επιχείρησε να αποκλείσει τις κεντρικές σχολές την εβδομάδα που ήταν προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών για το Πολυτεχνείο, καταστρατηγώντας κατάφορα το θεσμό του Ασύλου.Σήμερα, το ζήτημα της υπεράσπισης και της επανακατοχύρωσης του ασύλου είναι πέρα για πέρα αναγκαίο, ειδικά με τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αναδεικνύεται ως πρωτεργάτης στα κατασταλτικά μέτρα. Αναδεικνύεται πιο επιτακτική από ποτέ η συνολική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών μέσα από το κίνημα.
Σ΄αυτές τις συνθήκες ήταν που η εξέγερση του Δεκέμβρη φώτισε με την ελπίδα της ανατροπής και ανέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες σήμερα για την αντεπίθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Δεν μας τρομοκρατεί η καταστολή, δεν πείθουν κανένα οι ψεύτικες «ελπίδες» της «φρέσκιας» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της συναίνεσης και σύμπραξης στην ίδια αντιδραστική πολιτική. Το φοιτητικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι όποιο «χρώμα» και αν έχει ο διαχειριστής της εξουσίας, βαδίζει αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αν ακολουθήσει την πολιτική της ΝΔ και των προηγουμένων δικών της κυβερνήσεων θα βρει μπροστά της τους ανατρεπτικούς αγώνες της νεολαίας! Φοβούνται νέες εξεγέρσεις, νέους Δεκέμβρηδες, νέα ανατρεπτικά κινήματα της εργατικής και νεολαϊστικης πλειοψηφίας. Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους…



Ξανά στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης! Με μαχητικο κινημα νεολαίας για την ανατροπη της πολιτικής κυβερνησης-ΝΔ-Ε.Ε.
Τώρα, που η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη στο άμεσο επόμενο διάστημα να επιτεθεί εκ νέου και συνολικά στα δικαιώματά μας στην εκπαίδευση αλλά και στην εργασία και ενόψει της «επετείου» της εξέγερσης του Δεκέμβρη..Το φοιτητικό κίνημα, πρέπει να ξαναβγεί μπροστά, να βάλει φραγμούς στα σχέδια της κυβέρνησης και των συμμάχων της για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, να δώσει τη μάχη της σύγκρουσης με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής με λογική και πρακτική έξω από τις κυρίαρχες λογικές παζαρέματος των δικαιωμάτων και των αναγκών μας. Με την αμεσοδημοκρατική οργάνωση του αγώνα και με την πίστη στη δυνατότητα του ίδιου του κόσμου του αγώνα να κάνει πολιτική για τον εαυτό του και να μπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Με ένα κίνημα ακηδεμόνευτο, με άξονα την αμεσοδημοκρατία, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και τα συντονιστικά τους, μακριά από λογικές ανάθεσης και εκλεγμένων φωστήρων που θα παλεύει αταλάντευτα για τα συμφέροντα της σπουδάζουσας και μελλοντικά εργαζόμενης νεολαίας!
Θα βρεθούμε ξανά μπροστά τους με ένα νέο γύρο συνελεύσεων- καταλήψεων- διαδηλώσεων αλλά και με μια νέα σύνδεση με τους αγώνες των εργαζομένων και της υπόλοιπης νεολαίας. Πέρα από τον συμβιβασμό και την υποταγή, με αιτήματα και δράση που θα αντιστέκονται στη πολιτική μήτρα που γεννά την κοινή επίθεση σε εργασία, ενάντια στους διασπαστικούς και χωρίς πνοή αγώνες της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ. Με διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις ανατρέπουμε τισ αντί-ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία, με την νεολαία στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Η γενιά των 700 €, η γενιά της ανασφάλιστης εργασίας και της κατάρτισης ας γίνει και η γενιά της ανατροπής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλλά και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής!
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
Το Σεπτέμβρη που μας πέρασε ζήσαμε άλλη μια σφαγή σαν κι αυτές που έχουμε συνηθίσει στις εξεταστικές της σχολής μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Βασική Άλγεβρα όπου κόπηκε το 95% (!!!) των φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι θα παραταθούν κι άλλο οι σπουδές μας και το πτυχίο μοιάζει όλο και πιο μακρινός στόχος. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 70% των φοιτητών στη σχολή μας αποκτούν πτυχίο, ενώ το υπόλοιπο 30% δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει τις σπουδές τους… Δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αντιθέτως είναι συνδεδεμένο και με την εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, του νόμου-πλαίσιο και της αξιολόγησης, και το ζούμε στο πετσί μας σε κάθε εξεταστική περίοδο, με την καθηγητική αυθαιρεσία να οργιάζει και τα απογειωμένα και ξεκομμένα απ’ την ύλη θέματα να δίνουν το βροντερό παρόν σε κάθε μάθημα. Και η απάντηση των καθηγητών σε όλα αυτά : «ας διαβάζατε περισσότερο». ΌΧΙ. Δεν θα επιβαρύνουμε την καθημερινότητά μας λόγω των αναίτιων και υπερβολικών απαιτήσεων των καθηγητών. Δεν θα παλεύουμε 7, 8 ή και περισσότερα χρόνια στη σχολή προσπαθώντας να φτάσουμε στο ύψος των απαιτήσεών τους, οι οποίες τελικά δεν θα μας εξασφαλίσουν και καλύτερο πτυχίο. Επίσης στο τμήμα μας δεν υπάρχει η δυνατότητα στους επί πτυχίο φοιτητές να δίνουν περισσότερες φορές το χρόνο εξεταστική, δηλαδή πτυχιακή εξεταστική, ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία στις περισσότερες σχολές στην Ελλάδα. Οι φοιτητές δεν μπορούμε πια να μείνουμε αμέτοχοι, πρέπει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Πρέπει συλλογικά να παλέψουμε ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία και να διεκδικήσουμε αναβαθμολογήσεις, αλλαγές στην εξεταστική και θέσπιση πτυχιακής εξεταστικής.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ.
 ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
 Αφοπλισμός της αστυνομίας. Κατάργηση των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ.
 Καμία καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαικών ελευθεριών νεολαίας και εργαζομένων.Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
 Να κατεβούν οι χαφιεδοκάμερες από τους δρόμους των πόλεων.
 Άμεση απόσυρση του νομοσχεδιου για ιδιώνυμα και του Τρομονόμου.
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.
 Να καταργηθεί ο αυταρχικός-επιχειρηματικός νόμος πλαίσιο
 Κάτω ο πρότυπος κανονισμός. Καμία σύσταση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας σε κανένα τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
 Άμεση κατάργηση του νόμου της αξιολόγησης. Καμία θέσπιση πιστωτικών μονάδων. Καμία θέσπιση του Συμπληρωματικού Διπλώματος. Κατάργηση του νόμου για τον ΔΟΑΤΑΠ και τα Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης
 Κατάργηση του αντιδραστικού νόμου για τα ΤΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.
 Μπλοκάρισμα της Διαδικασίας της Μπολόνια.
 Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια για Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΚΕΧΑΕ).
 Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους
 Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο σπουδών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα.
 Καμία σκέψη για αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών και θέσπιση του θεσμού του δόκιμου εκπαιδευτικού.
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
 Ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους
 Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες. Δωρεάν σίτιση-στέγαση-συγκοινωνίες-συγγράμματα-σημειώσεις για όλους. Πλήρης οικονομική κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.
 Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών –όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών μας.
 ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ, δηλαδή 2 επιπλέον εξεταστικές το χρόνο ανάμεσα στις καθιερωμένες εξεταστικές για όλους τους φοιτητές που βρίσκονται επί πτυχίο.
 Όχι στα μαζικά κοψίματα και την καθηγητική αυθαιρεσία. Δυνατότητα άμεσης αναβαθμολόγησης των γραπτών για όλους τους φοιτητές αμέσως μετά από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων-κάθε φοιτητής να μπορεί να βλέπει το γραπτό του. Θεσπιση κατὠτατου ποσοστού επιτυχίας.
 ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ.
 Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες-νομιμοποίηση και άσυλο σε μετανάστες και πρόσφυγες.
 Πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες-πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά.
 ΟΧΙ στα αντιασφαλιστικά μέτρα. ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών. 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. 7ωρο 5ημερο 35ωρο.
 Μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΕΚΠΑ.
 ΟΧΙ στην στράτευση στα 18. Καμία εμπλοκή σε αποστολές εκτός συνόρων καμία αγορά όπλων. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/12 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 8/12 & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/2 ΣΤΙΣ 13:00
• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΕΠ. ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΟΠΟΥ & ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ.
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/12 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΑΜΦ.21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: